GALLERI OG SHOWROOM SAMT KUNSTNERNE BAG SKULPTURERNE

GLADE KUNDER SIDEN 1992

Hvad enten du handler her på vores webshop eller som kunde i vort galleri, så gør vi os umage for at du får en god og tryg oplevelse.

Siden 1992 har vi solgt kvalitetskunst til virksomheder og private fra vort galleri i Herning, Galleri Mernild.

Vores glæde og passion for skulpturer er vokset år for år og derfor har vi besluttet at udbrede kendskabet til vore mange udsøgte skulpturer via denne webshop.

Tak fordi du besøger os her.

Lisbeth Hartmann Mernild – Kunstformidler 
Palle Mernild – Kunstner og galleriejer.

 

GALLERI OG SHOWROOM

På Østergade 47 – Herning, finder du vort galleri og showroom – Galleri Mernild.

Åbningstiderne er sædvanligvis: torsdag og fredag fra kl. 11.00 – 17.00 samt lørdag fra 11.00 – 14.00

Vær opmærksom på ændrede åbningstider i forbindelse med ferie og helligdage.

Tjek for en sikkerheds skyld åbningstiderne på www.gallerimernild.dk  eller ring til os på tlf. 23930405.

GALLERI

I galleriet finder du både malerier og et stort udvalg af skulpturer. Også skulpturer, som du ikke finder her på webshoppen.

 

SKULPTURHAVE

I skulpturhaven finder du skulpturen til have, park og anlæg. Du er velkommen til at nyde din medbragte mad og drikke i haven.

 

PAKKERI OG FORSENDELSE

Vi kontrollerer og pakker omhyggeligt hver eneste ordre, og sørger altid for at kunden modtager sin bestilling i løbet af 1-3 hverdage.

 

DANSKE OG INTERNATIONALE KUNSTNERE

I galleriet udstiller vi anerkendte danske og internationale kunstnere, men vi har også plads til nye kunstnere på vej. Flere af dem kan vi i dag finde på den internationale kunstscene.

PALLE MERNILD

Billedkunstner og skulptør Palle Mernild er født i Herning i 1962.

Palle Mernild er uddannet billedkunstner fra kunstskolen hos Bjarne Nøreng i årene 1975 til 1979. Han debuterede i 1978 som billedkunstner og har siden 1992 været fuldtidskunstner.

Palle Mernild har udstillet sine skulpturer og malerier på kunstudstillinger i Danmark, USA, Kina og Tyskland, ligesom han har stået for den kunstneriske udsmykning af adskillige virksomheder i såvel Danmark, som i udlandet. Også udformning af forskellige hæderspriser og awards ligger indenfor Palle Mernilds kunstneriske formåen.

Palle Mernild former sine skulpturer i materialer som bronze, messing, marmor stål og granit..

Stærk symbolik og ikke mindst humor indgår, som en rød tråd, i alle Palle Mernilds værker.

Det store udvalg af skulpturer, lige fra de mindre modeller, over gulvmodellerne og op til de helt store haveskulpturer og statuer, består af finurlige og udtryksfulde figurer. Alle med gnist, symbolik og mening.

Netop fordi Palle Mernild er en skulptør og billedkunstner i særklasse, formår han at udforme sine kunstværker med forskellige kendetegn. For at andre kan genkende et bestemt tema eller stil har han i visse tilfælde valgt at skabe skulpturer under et andet kunstnernavn – et pseudonym.

KERSTIN STARK

Kerstin Stark er født i 1971 i Pforzheim i Tyskland. Kerstin Stark tilhører den yngre generation af skulptører, som i sit valg og sammensætning af materialer har bragt en ny dimension til moderne skulpturkunst. Filosofien bag Kerstin Starks skulpturer er at udtrykke sjovt design i enkle, elegante og rene linjer.

Kerstin Stark arbejder med skulpturer i patineret bronze i en spændende kombination med indfarvet sort fiberbeton.

Eksempler på Kerstin Starks skulpturer: ”Fælles hjælp”, ”At finde ind til kærligheden”, ”Stræber mod toppen” og ”Mit bidrag”.

LUISE KÖTT-GÄRTNER

Luise Kött-Gärtner er født i 1953 i Zülpich i Tyskland. Luise Kött-Gärtner er en moderne kunster, som spænder fra det kurvede og helt massive bronze til det meget enkle filigran bronze, kombineret med kontraster af store blokke af hvidt fiberbeton.

Eksempler på Luise Kött-Gärtner-skulpturer i massiv poleret bronze: ”Harmoni”, ”Drømmeparret”, ”Fortrolighed”, ”Enhed” og ”Nyfødt

Eksempler på Luise Kött-Gärtner skulpturer i filigran bronze kombineret med hvidt fiberbeton: ”Nye dimensioner”, ”Alt er muligt”, ”Sammen når vi længst”, ”Toppen er nået”, ”Håndsrækning”, ”Gennembrud”, ”Forandring kommer indefra”, ”Når bare man er to”, ”Hvo intet vover”, ”Vejen til succes”, ”Imødekommenhed” og ”Sammen er vi stærke”.

LONE VÖLCKER

Lone Völcker er født i 1966 i Mariager. Lone Völcker har, med sit valg af materiale, valgt at udfordre kunsten på farver og former, som det er helt op til den enkelte iagttager at tolke. Plexiglas reflekterer lyset fra mange forskellige vinkler og da lyset som oftest ændres i forhold til tid på døgnet og året, vil skulpturens organiske former afspejles forskelligt.

Farverne spiller en stor rolle i en skulptur formet i plexiglas.

Eksempler på Lone Völckers farvestrålende skulpturer:”Sort plexiglas”, ”Rød plexiglas” og ”Gul plexiglas”.